•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2018. február
Bóbita Krónika 2018. február  
 

Bóbita Krónika

 

 

„A farsangi napokban…”

 

 

Ahogy a gyermekdal is mondja, a farsangi napokban, az óvodában mi is vígabbak voltunk az átlagosnál. Február második hetén a csoportszobákat, öltözőket szalagok, bohócok díszítették. A gyermekek minden nap beöltözhettek különböző maskarákba, állarcokba és változatos jelmezekbe. Farsangi mesékkel, versikékkel, mondókákkal és gyermekdalokkal ismerkedtek meg a gyermekek és egész héten nagy hangsúlyt kapott a gyermektánc. Szülői felajánlásokból több alkalommal fogyaszthattak a gyermekek farsangi fánkot. Amit ezúttal is nagyon köszönünk!

A hetet egy farsangi mulatsággal zártuk a tornaszobában, ahol az óvoda apraja-nagyja beöltözött jelmezbe. A Maci csoportos gyermekek anyukái dramatizálták el a „Kacor király” című mesét. Az esti próbák, az előkészületek meghozták az eredményt. Örömmel, és rácsodálkozva figyelték a gyermekek a mesét, különösen, amikor felismerték anyukájukat. Majd következett a tánc, amit Piroska néni vezetett.  A tánc után a gyermekeket egy kis eszem-iszom várta a csoportszobában. Ezt az alkalmat is kihasználjuk, hogy megköszönjük a szülők közreműködését, hogy segítségükkel felejthetetlen pillanatokat szerezhettünk a gyermekeknek.

 

Mi óvodapedagógusok fontosnak tartjuk a néphagyományok éltetését, ápolását az óvodában, ezért is próbáltunk a gyermekeknek élmény gazdag, örömteli perceket biztosítani a farsangi időszakban is. Célunk, hogy megismerjék és megszeressék gyermekeink a néphagyományokat, hogy majd a későbbiekben ők is ápolni tudják értékeinket.

 

                                                                                              Mátyás Mária Melinda

                                                                                                 óvodapedagógus

 

 

Molnárné Hőgyes Mariann fényképe. 

 

További képeket az óvoda honlapján, az ovoda.szlv.hu címen találnak!

Óvónők bemutatkozása

 

 

A Baracskai Bóbita Óvodába a beiratkozás ideje:

 

2018. április 23.          8-16 óráig

2018. április 24.          13-16 óráig

2018. április 25.          8-12 óráig

 

A beiratozással kapcsolatos további információk az óvoda honlapján, és a község hirdetőtábláin későbbiekben kihelyezett plakátokon találhatók.