•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2021.

Bóbita Krónika

 

Tisztelt Olvasó!

Mindnyájunk életében nehéz időszak zajlik bizonytalanság, a betegségtől való félelem, az állandó azonnali alkalmazkodás a nem várt helyzetekben. Óvodánk élete is szükségszerűen megváltozott, sok megszokott és bevált gyakorlatot át kellett alakítanunk annak érdekében, hogy önmagunkat rajtunk keresztül a gyermekeket a gyermekek keresztül a szülőket megvédjük az esetleges megbetegedésektől. A kezdeti nehézségek ellenére a változtatások a mindennapok megszokott rutinjává váltak és pozitív eredményt is hoztak. Intézményünkbe nem jöhettek be a szülők, gyermeküket a bejáratnál átadták az őket fogadó pedagógusnak illetve dajka néninek. Első időszakban az őskáosz elmélet mutatkozott az intézményben, de a gyakorlás meghozta a várt eredményt a gyermekek önállósodtak megismerték saját zsákjukat, ruháikat és nem utolsó sorban önállóan öltözködtek. A szülők is alkalmazkodtak az új szabályrendszerhez. Kollégáim napi szinten teljesítették a 10.000 lépést, amely abból adódott, hogy 100 kisgyermeket bevettek az intézménybe és a saját csoportjukba kísérték őket öltöztették és fogadták az újonnan érkező gyermekeket. Kommunikációs csatornánk az online térbe került át, a szülőkkel, családokkal, e fórumon keresztül tartottuk a kapcsolatot. Természetesen lehetőséget biztosítottunk a személyes találkozásokra is, ha erre igény mutatkozott. Sajnos ez a zárt működés nem tette lehetővé a szülőknek, hogy személyesen belássanak az intézmény működésébe, megcsodálják gyermekük által készítetett szebbnél szebb kézműves alkotásokat. Pedagógusaink áthidalva ezt a korlátot, folyamatosan tudósították a szülőket a csoportokban zajló eseményekről, fényképes formában megcsodálhatták gyermekeik alkotásait, tevékenykedéseit. A karantén időszakában minden tevékenységterület feldolgozásával online videókkal segítették a családokat az otthoni hasznos idő eltöltésére. Reményeim szerint mire soraimat olvassák, intézményünk ismét fogadhatja a gyermekeket, ugyan még a korlátozások betartásával, de vissza térhetünk a normál működésünkre.

Hogyan tervezzük a jövőt! Sajnos nagyon sok programunk elmaradt, amit reméljük, hogy a következő nevelési évben már megszokott formában vissza tudunk vezetni az intézmény működésébe, együttműködve a szülőkkel, családokkal. Első ilyen nagy tervezett programunk, ami az őszi időszakot öleli át a ”Bóbita Őszi fesztivál” lesz az óvoda alapítványának szervesében. Erre a programra szeretettel várjuk a kicsiket, nagyokat, családokat, nagyszülőket majd a faluház udvarára, Mihály napi vásározásra sok- sok meglepetéssel. Záró programunk pedig a Márton napi „Liba-nap”. Sok tanulsága van ennek a nehéz időszaknak, a járványhelyzet reméljük, elmúlik, de utóhatása mindennapjainkat meg fogja határozni. Újrakezdeni az életünket nem tudjuk a megszokott módon, de alkalmazkodni tudunk megtalálva azokat a kapaszkodókat, amelyek átsegítenek minden további nehézségen.

Kívánok mindenkinek kitartást, jó egészséget!

 

 

                                                                                  Némethné Keszthelyi Andrea

                                                                                              Óvodavezető

 

 

 

Tájékoztatom leendő óvodásaink szülőit, hogy az óvodai beiratkozás elektronikus úton, illetve levél formájában történhet.

 Kérem Önöket, hogy 2021. április 26- április 28.-ig jelezzék óvodai beiratkozási szándékukat:

  • az óvoda email címére óvoda @baracska.hu
  • postai úton írásban az óvoda bejáratánál található postaládába, illetve levél formájában (postacím: Baracskai Bóbita Óvoda 2471 Baracska, Kossuth Lajos út 30. )

Szeretettel várjuk leendő óvodásainkat!