•  
 
Navigáció
Bóbita Krónika 2019. január
Bóbita Krónika 2019. január  
 

„Jön már itt a Mikulás…”

 

Jó szokásához híven idén (vagyis már tavaly) is megérkezett a Mikulás, és most sem üres kézzel. A mi óvodánkba csak nagyon jó gyerekek járnak, mert a Mikulás alig bírta cipelni a csomagoktól és ajándékoktól nehéz zsákját. Virgács pedig egyetlen csomagba sem került. Nem hiába várták úgy, a gyerekek az öreg kaporszakállút, hiszen ők maguk is ajándékkal készültek neki. December eleje óta írhattak, rajzolhattak, amit az aulában elhelyezett postaládába bedobva a Mikulásnak küldhettek el. Mindannyian kíváncsiak voltak, vajon minden levél eljutott-e az Északi-sarkra.

Hogy a csomagba olyan sok minden kerülhetett, abban nagy segítségünkre voltak, kedves baracskai vállalkozók:

                          Hajdú Józsefné és a COOP bolt dolgozói

                          Bekker Zsuzsa

                          Antunovics Anita

                          Galántai Gábor

                          Gyenei Mónika

                          Cseh Ilona

Ezúton is köszönöm nekik a kis óvodások, és az alapítvány tagjai nevében is!

 

      

 

 

„Mikor szent karácsony angyalai szállnak…”

 

Gyerekként, az egyik legizgalmasabb hónap a december. Az elmúlt december pedig még egy kis havazással is kedveskedett a szánkózni és hógolyózni szerető ovisoknak. Az óvodában megkezdődött az adventi időszak, feldíszítettük a csoportszobákat, és az óvoda helyiségeit. Előkerültek az adventi koszorúk, és az adventi zsákok, amelyek minden napra rejtettek valami meglepetést. Az egész óvoda együtt várta a karácsonyt, közben megnézhettük a Diótörő című mesét a Habakuk Bábszínház előadásában. 

A tavalyi évtől hagyománnyá vált az a kedves szokás, hogy az aulában elhelyezett nagy adventi koszorú körül egy-egy meghívott vendéggel gyújtunk gyertyát és közösen éneklünk. 2018-ban az első gyertyagyújtás időpontja az óvoda felújítása alkalmából rendezett átadó ünnepség napjára esett, így Tessely Zoltán országgyűlési képviselő gyújtotta meg az első gyertyát. A második gyertyagyújtásra Rehus Éva védőnő érkezett hozzánk, és énekelt velünk a koszorú körül. A harmadik adventi gyertyát Dr. Kolumbán Ottilia gyújtotta meg és velünk együtt nézte meg a Pöttyös Labda csoportos gyerekek karácsonyi angyalokról szóló kis műsorát. A karácsony érkezését jelző negyedik gyertyagyújtáson Becsei Andrásné, Etelka néni látogatott el az óvodába. A közös éneklés után átadta a gyerekeknek, Baracska Község Önkormányzatának és Képviselő Testületének ajándékát, melyet a gyerekek haza is vihettek. Itt is szeretnénk megköszönni minden vendégünknek, hogy elfogadták a meghívást, és a gyerekekkel közösen részt vettek az ünnepvárásban.  

December 14.-én délután pedig a szülőkkel közösen kézműveskedtünk. Karácsonyi díszek készültek, vágtunk, ragasztottunk, festettünk, és rajzoltunk. Ahogy az igazi házigazdának illik, megvendégeltük a résztvevőket, a gyerekekkel közösen sütött mézeskalácsokkal, valamint ropogtatni valókkal és teával. Reméljük mindenkinek békében, meghitten teltek az ünnepek!

      

 

 

Mikulás családi nap

 

2018. december 8.-án került megrendezésre a Baracskai Óvodás Gyermekekért Alapítvány szervezésében a Mikulás családi nap, amely mint az előző évben most is sikeresen lezajlott. A sok szervezésnek, a sok segítő kéznek, valamint a sok érdeklődő családnak köszönhetően egy nagyon színes és jó hangulatú délutánt tölthettünk együtt. Lehetőség volt többféle kézműves tevékenységre, volt csillám tetoválás, arcfestés. Majd 17 órától a Napraforgó együttes műsorát nézhettük, hallhattuk, pontosabban be is kapcsolódhattunk a történetbe, amit a gyerekek szívesen meg is tettek. Idővel persze a Mikulás is megérkezett, hogy átadja a gyerekeknek a kis csomagokat, és fotózkodjon a bátrabbakkal.

Hogy senki se maradjon éhes arról gondoskodtunk: pogácsa, pizzás csiga, töltött fánk, és az elmaradhatatlan zsíros kenyér sorakozott az asztalokon. Valamint sok - sok zöldség és gyümölcs, amit Gyenei Mónikának itt is köszönünk! Több anyukának hála, pedig még házi süteményt is ehettek a gyerekek. Hogy az apukákról se feledkezzünk meg forralt borral is készültünk.

Az alapítvány tagjainak nevében Mindenkinek köszönöm a segítséget és támogatást, amit kaptunk, hogy megrendezésre kerülhetett a családi nap!

                                                                                                                                                                                        Mészárosné Giricz Marianna

 

Mézeskalácsfalu

 

Az óvoda auláját mindig az évszaknak megfelelően dekoráljuk, és decemberben egy új ötlettől vezérelve szerettük volna megeleveníteni kis falunkat, Baracskát. Csakhogy ez a kisfalu mézeskalácsból készült, és a szülőkkel együtt készült. Felkérésünkre több anyuka ragadott kötényt, és ki gyakorlottan, ki első alkalommal, de elkészített, feldíszített egy házikót. Volt templomunk, óvodánk játszótérrel, sőt még egy kis mézeskalács Betlehem is helyet kapott. A gyerekeknek természetesen nagyon tetszettek az alkotások, volt aki idő előtt meg is kóstolta, de a többség csak csodálta a házikókat. Advent utolsó hetében aztán jóízűen elfogyasztották a gyerekek. Minden vállalkozó anyukának köszönjük, hogy segítettek megvalósítani az ötletet, és reméljük, hogy sikerült hagyományt teremtenünk együtt!